نشاسته صنعتی

نشاسته صنعتی، نشاسته ای است که از موادی مانند ذرت، سیب زمینی و گندم تولید میشود و مانند نشاسته خوراکی قابل خوردن نمیباشد از این ماده در صنایع و کارخانه های فراوانی ا ستفاده میکنند به عبارتی میتوان گفت که در صورت عدم حضور این ماده صنعتی، بسیاری از محصولات را نمیتوان با کیفیت خوب و مناسبی تولید کرد.

انواع نشاسته های صنعتی:

  • نشاسته های صنعتی ذرت

این نوع نشاسته دارای پایه قوی بوده و رنگ آن متفاوت بوده و سفیدی آن در حد 86 تا 90 درصد میباشد و به صورت پودری و گرانولی موجود است و با توجه به خاصیت طبیعی این نوع نشاسته از نظر ویسکوزیته ، ژل و مراتب کاربرد آن در صنایع به دلیل کیفیت و قیمت مناسب مورد استفاده قرار میگیرد نشاسته ذرت در مقایسه با نشاسته گندم دارای قوامی بیشتر میباشد.

  • نشاسته صنعتی سیب زمینی

از ویژگی های مثبت این نوع نشاسته در صنعت میتوان توانایی در ایجاد ویسکوزیته داشتن قوام و قابلیت جذب آب بالایش اشاره نمود.

  • نشاسته صنعتی گندم

این نوع نشاسته در انواع مختلفی تولید میگردد.

  • نشاسته پودر فوق تصفیه

این محصول که پودری سفید با خلوص بسیار بالاست بهترین و خالص ترین نوع نشاسته گندم میباشد که این نوع نشاسته بیشتر کاربرد خوراکی دارد.

  • نشاسته پودر ممتاز

این نوع نشاسته که در بسیاری موارد کاربردصنعتی دارد بعنوان نشاسته درجه 2 نیز شناخته میشودو در صنایع شیمیایی، آرایشی و بهداشتی مصرف میگردد.

  • نشاسته گندم

نوعی از نشاسته فوق تصفیه با دانه بندی کاملاً متفاوت میباشد که باعث حفظ بیشتر خصوصیات فیزیکی اولیه نشاسته از جمله قوام، مقاومت ژل و ویسکوزیته بیشتر نشاسته میشود.

کاربرد های نشاسته های صنعتی :

 

  • کاربرد در حفاری چاه های نفت به عنوان یکی از مواد تشکیل دهنده گل حفاری
  • صنایع چسب سازی
  • صنایع کارتن و مقوا سازی
  • صنایع رنگ سازی
  • صنایع رنگرزی و نساجی
  • صنایع صحافی
  • صنایع مصالح ساختمان

 

 

نشاسته حفاری پریژلاتینه

فرمول شیمیایی: C12H22O11

این  نوع نشاسته ، از مشتقات پلی ساکاریدی محافظت شده با کیفیت بالاست که برای ارائه کنترل پایداری و فیلتراسیون رئولوژی در انواع سیستم های مایع حفاری مبتنی بر آب استفاده میشود. این یک پلیمر طبیعی غیر یونی است و در تمام آبها از جمله شوره های بالا و آب نمک سخت بسیار کارآمد است .

این نوع نشاسته در واقع یک افزودنی کنترل کننده  فیلتراسیون اقتصادی و بسیار موثر در سیال حفاری میباشد و در تمام آب ها از جمله آب شیرین ، آب بسیار شور، آب سخت به خوبی کار میکند و میتواند به طور موثر در اکثر سیستم های گل و لای استفاده شود و باعث کاهش ، از دست دادن مایعات و افزایش ویسکوزیته میشود. همچنین این نوع نشاسته قدرت جذب آب و تورم بیشتری نسبت به نشاسته خام دارد و بعنوان قوام دهندگی،بهبود دهنده خواص رئولوژیکی،تثبیت امولسیون کنترل کننده و کاهش دهنده میزان مصرف گل حفاری، مقاومت در برابر حرارت، ایجاد ویسکوزیته بالا ، خنک کننده مته حفاری و در جلوگیری از ریزش دیواره حفاری استفاده میشود و همچنین در محدوده وسیعی از  PH  قابل مصرف میباشد .

انواع نشاسته های حفاری پری ژلاتینه

الف نشاسته سیب زمینی ال وی (LV ، سبز)

در گل سنگین تا وزن 150 پی سی اف ، در دمای 200 درجه فارنهایت استفاده میشود.

ب نشاسته اچ تی ، دما بالا ( HT ، آبی)

در گل سنگین تا وزن 150 پی سی اف ، در دمای 250 درجه فارنهایت استفاده میشود

ج نشاسته گندم و ذرت یا نشاسته ام وی ( MV، قرمز)

این نشاسته در گل وزن 100 تا 135 پی سی اف ، در دمای 200 درجه فارنهایت میشود

د نشاسته حفاری اصلاح شده

این نوع نشاسته دارای مشخصات بسیار منحصر به فردی است که در رنج گسترده دما با حداکثر کنترل از دست دادن آب در وزن های مختلف گل انتخابی میباشد ، همچنین مواد 8 ساعت نورد گرم را ،  در 300 درجه فارنهایت تحمل میکند و قابل ذکر است که در این محصول دارای مقاومت و پایداری بالا در برابر املاحی مانند کلسیم و منیزیوم که درخاک بعضی از مناطق نفتخیز  وجود دارد ، میباشد .

صمغ طبیعی حفاری

بعنوان افزودنی سیال حفاری مورد استفاده قرار میگیرد و از جمله فواید این مواد کنترل خواص رئولوژی و رفتار شناسی سیالات حفاری است .صمغ طبیعی ترکیبی از صمغ های اصلی است که با صمغ های مصنوعی غنی شده و ویسکوزیته و ثبات حرارتی تا 220 درجه فارنهایت را برای گل و لای حفاری آب اشباع شده با نمک فراهم میکند.

پلی آنیونیک سلولز  (PAC HV)

بعنوان افزودنی پلیمری برای افزایش گرانروی و کنترل هرزروی سیال حفاری پایه آبی مورد استفاده میگیرد و بصورت متفاوت کم قوام (پک ال وی) و پر قوام (پک اچ وی) استفاده میشود.

این پک با گرونروی بالا ، سلول آنیونی سلولزی است ، با  ویسکوزیته بالا ، که تا دمای 250 درجه فارنهایت را،  با کنترل فیلتراسیون معتدل را  به طور قابل توجهی فراهم میکند. این محصول میتواند در آب شیرین در نمک آب اشباع تا دمای 250 درجه فارنهایت  پایدار و غیر تخمیری استفاده شود. غیر سمی میباشد و در جای خشک وزیر سایبان نگهداری شود و توصیه میشود از ماسک گرد و غبار گیر در زمان جابه جایی استفاده گردد.

پلی آنیونیک سلولز ال وی (PAC LV)

یک سلول آنیونی ویسکوزیته پایین است و کنترل فیلتراسیون را بدون افزایش ویسکوزیته فراهم میکند کاربرد آن برای کنترل از دست دادن مایعات، تثبیت کننده کیک دیواری وتمیز کردن سوراخ ها می باشد.

کربوکسی متیل سلولز(CMC )

کربوکسی متیل سلولز عبارت است از یک گرد سفید رنگ، بی بو، بدون رنگ، قابل تعلیق در آب و تحت شرایط نرمال غیر قابل تخمیر می باشد. در دو گرید صنعتی و غذایی به صورت فراگیر مورد استفاده قرار می گیرد.

ویژگی های کاربردیCMC

این پلیمر ایجاد چسبندگی وایجاد استحکام، عامل انتشار، عامل نگهدارنده آب، تثبیت کننده ، عامل تعلیق ساز، امولسیون ساز و عامل تشکیل لایه است. به دلیل ویژگی های متنوع، CMC در طیف گسترده ای استفاده میشود. این ماده به سرعت در آب سرد و گرم حل میشود و اساساً در مواردی که کنترل ویسکوزیته هدف باشد،  از این ماده استفاده میگردد.

کاربرد های CMC

این پلیمر در کاربرد های بسیاری نظیر خوراکی، دارویی صنایع شوینده،  رنگ و رزین و چسب ها ، نساجی ، چرم مصنوعی و مواد آرایشی و درگل های حفاری نفت و... مورد استفاده قرار میگیرد.

مصارف CMC در حفاری چاه های نفت:

این محصول در حفاری بعنوان عامل مهمی در بهبود کیفیت گل حفاری عمل میکند و یک ماده افزودنی برای کاهش هرزروی آب در گل حفاری میباشد. هرزروی آب یکی از مشخصه های مهم عملیات حفاری میباشد.  در زمان حفاری هرچه آب کمتری از دست رود ، عملیات حفاری با زمان کمتری انجام میشود و از طرفی گل حفاری ماندگاری طولانی مدت پیدا میکند که این امر از نظر اقتصادی مرقون به صرفه است همچنین جاذب و نگهدارنده آب عاملی برای درزگیری دیواره های چاه،  تعلیق ساز خاک و نیز غلطت دهنده  میباشد

انواع  CMC در گل حفاری

CMC LV

در این نوع  CMCبا ویسکوزیته پایین بعنوان عاملی در کاهش ضایعات فیلتراسیون محلول حاصل از حفاری است

CMC HV

در این نوع ،  ویسکوزیته بالای ان ،  برای ایجاد غلظت در گل حفاری به کار میرود.